De voordelen van het gebruik van een product als epdm

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar epdm is als het gaat om het bedekken van daken een erg populair product. Het is een product dat voor een grote hoeveelheid jaren op de markt te vinden is en er zijn dan ook verschillende producten waarin het materiaal wordt verwerkt. Epdm is een materiaal dat een soort rubber is met de eigenschappen die ideaal zijn voor het isoleren en beveiligen van daken. Je zult dus ook het meeste epdm terugzien bij producten die te maken hebben met dakbedekking. Wat de voordelen van epdm zijn kun je in dit artikel wat meer over vinden.

 

De levensduur en kwaliteit van epdm

Als jij bezig bent met het verbouwen of misschien wel bouwen van een nieuw dak is het verstandig om alle mogelijkheden te bekijken. Er zijn namelijk een aantal verschillende materialen die jij kunt gebruiken voor je dak. De prijzen en kwaliteit van deze materialen kunnen bovendien erg verschillen. Je kunt epdm kopen bij een hoop verschillende bedrijven bij jou in de buurt, maar ook online. Een van de grootste voordelen van epdm folie is dat het een levensduur heeft van tussen de 30 en 40 jaar. Dit is een beetje afhankelijk van de plek waar je de epdm plaatst en wat de weersomstandigheden zijn. Je zult in de wind met een schuin dak namelijk meer last hebben van het verouderen van het materiaal. Epdm is een materiaal dat van een hoge kwaliteit is, maar wel een stukje duurder dan de andere materialen. Wel zul je uiteindelijk goedkoper uit zijn als je de levensduur van het materiaal in gedachten houdt. 

 

Ook is het goed om te weten dat epdm erg flexibel is en waterdicht. Het is bestendig tegen al het weer dat je tegen kunt komen in Nederland. Wanneer jij van plan bent om epdm te gaan open is het belangrijk dat je let op of er lsfr op staat. Dit houdt in dat het goedgekeurd is door de gemeente en vuur bestendig is. Het gebruik van epdm voor dakbedekking is erg populair en dit is niet voor niks. Naast dat de kwaliteit van het product erg hoog is, is het ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk. Je kunt wanneer je epdm koopt zelf de dakbedekking leggen in maar enkele minuten. Het water dat op het epdm valt kan worden opgeslagen en gebruikt. Wanneer het materiaal toe is aan vervanging kan het bovendien volledig worden gerecycled op een milieuvriendelijke manier.