Algemeen Bijzondere weetjes en feiten over je mobiele telefoon

Bijzondere weetjes en feiten over je mobiele telefoon

-

De mobiele telefoon… Ik denk dat we dit apparaatje de uitvinding van de eeuw mogen noemen. Overal waar je kijkt zie je mensen met een mobiele telefoon in hun hand. Sterker nog, iedereen boven de 10 jaar heeft een mobiele telefoon in zijn of haar bezit. Het is de manier om in contact, in verbinding te blijven met elkaar. En met de opkomst van het internet is ons verlangen naar het gebruikt van de mobiele telefoon alleen maar toegenomen. Daarom in dit blog een aantal bijzondere weetjes en feiten op een rij want, hoeveel weet jij nu eigenlijk van je mobiele telefoon?

Oud versus nieuw

Ken je de ouderwetse Nokia nog van vroeger? Die koelkast die tegen (bijna) alles bestand was? Je kon deze mobiel wel 100 laten stuiteren en je kreeg hem maar niet stuk. Heel iets anders dan met de mobiele telefoons van tegenwoordig. Na een kleine kopstoot is er minstens een onderdeel dat niet meer naar behoren werkt en dat is lang niet het enige verschil. De eerste mobiele telefoons wogen ongeveer tussen de 750 en 1.000 gram. Een heel stuk zwaarder dan tegenwoordig. De gemiddelde smartphone weegt op dit moment zo’n 250 gram. Dit heeft natuurlijk te maken met de gebruiksvriendelijkheid, niemand heeft op dit moment nog zin om de hele dag met een telefoon van een kilo rond te lopen. Daarnaast heeft de mobiele telefoon heel wat upgrades ondergaan zoals nieuwere en scherpere camera’s, nieuwe functies, andere designs en ga zo maar door. De mobiele telefoon van nu lijkt bijna niet meer op de mobiele telefoon van vroeger.

Mobiele telefoons versus gezondheidsklachten

Hoe fijn het ook is om een mobiele telefoon te hebben, wist je dat mobiele telefoons ook kunnen zorgen voor gezondheidsklachten als je er niet verstandig mee omgaat? De eerste is slecht slapen of slapeloosheid. Je hebt je er misschien ook wel schuldig aan gemaakt door ’s avonds in bed nog even je social media te checken. Uiteindelijk komen er zoveel leuke filmpjes of berichten voorbij dat je twee uur later nog steeds aan het scrollen bent. Als dit een keer gebeurt is dat natuurlijk niet zo erg maar als het elke avond gebeurt wordt het natuurlijk een ander verhaal. Daarnaast zorgt het blauwe licht van je telefoon er ook nog eens voor dat je minder goed in slaap valt en veel minder diep slaapt. Daarnaast bevat het scherm van je telefoon tot wel 18 keer meer bacteriën dan een gemiddeld toilet. Heb je op je ene wang veel puistjes en is dat de wang waar je telefoon tegenaan zit als je belt? Misschien wordt het hoog tijd om je telefoon een keertje schoon te maken.

Sim only versus abonnement

Om internet te hebben op je mobiel heb je natuurlijk data nodig. Deze data koop je bij een provider. In Nederland wordt meestal gekozen voor een abonnement omdat dit het meest voordelig is. Je kunt daarbij kiezen tussen een sim only abonnement of een mobiel abonnement. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een mobiel abonnement. Waarom? Omdat je hier een telefoon bij krijgt. Of bij krijgt, je betaalt er natuurlijk wel gewoon voor maar dat is meestal een x bedrag per maand. Hierdoor kun je meteen kiezen voor een nieuwe telefoon maar hoef je niet meteen het volledige bedrag van soms honderden euro’s te betalen. Daarnaast mag je ook ieder jaar of eens in de twee jaar, afhankelijk van je abonnement, een nieuwe telefoon uitkiezen en hoe leuk is dat wel niet!

Laatste Nieuws

Vind Je Perfecte Slaapgenoot: Ergonomische Kussens en Matrassen voor Zijslapers

Slapen is een cruciaal onderdeel van ons leven. Het is niet alleen bedoeld om ons lichaam te laten rusten,...

Persoonlijke pakketten parade!

In een wereld vol keuzes en mogelijkheden is het opbouwen van een sterke band met je klanten van onschatbare...

Ontdek de wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland!

Welkom bij de spannende wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland! Het is een wereld vol mogelijkheden, beloningen en innovatieve technologie....

Bekendheid creëren voor jouw merk

In de steeds competitievere digitale wereld is het creëren van bekendheid voor je merk essentieel om op te vallen...

Boekhouden, niet zo moeilijk als je denkt!

Wanneer je een bedrijf hebt of werkt als Zzp'er moet je je eigen boekhouding verzorgen. Als je geen boekhouder...

Online interieur shoppen? De voordelen op een rijtje!

Online interieur shoppen is een geweldige manier om inspiratie op te doen, items te vergelijken en uiteindelijk de perfecte...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou