Business Wel of geen zakelijke rekening openen?

Wel of geen zakelijke rekening openen?

-

Wanneer je een bedrijf runt of gaat runnen zal je waarschijnlijk al snel tegen het financiële plaatje aanlopen. Als het goed is ga je namelijk geld verdienen met je bedrijf maar hoe ga je dit geld beheren? Laat je het rechtstreeks overmaken naar je gewone (privé) rekening? Of kies je er liever voor om een zakelijke rekening te openen? Aan zowel het gebruik van een privé rekening als zakelijke rekening zitten voordelen en nadelen. Aan jou om te bepalen om de voordelen opwegen tegen de nadelen. In dit blog zetten we graag de voordelen en nadelen van een zakelijke rekening voor je op een rij.

Voordelen

Hoewel een zakelijke rekening niet verplicht is voor (startende) ondernemers wordt het vaak wel aangeraden. Waarom? Omdat het een groot aantal voordelen met zich mee brengt. Zo houd je met een zakelijke rekening namelijk meer en beter overzicht over de financiën van je bedrijf. Wanneer je één rekening gebruikt voor zowel zakelijk als privé kan het nog wel eens voorkomen dat zaken door elkaar lopen. Met een zakelijke rekening heb je daar geen last van. Ook zorgt een zakelijke lening voor een professionele uitstraling. Het laat zien dat je het serieus neemt en de naam van je bedrijf zal op de facturen verschijnen, niet die van jou. De bedrijfsnaam is overigens ook belangrijk omdat je op deze manier btw kunt aftrekken. Dit kan alleen onder je bedrijf en dus niet onder je eigen naam. Denk bijvoorbeeld aan de auto van de zaak. Daarnaast valt het saldo op je zakelijke rekening ook niet onder het box 3-vermogen. Dit is weer gunstiger voor de belasting en dergelijke.

Nadelen

De lijst van nadelen is gelukkig een stuk korter. Het enige nadeel van een zakelijke rekening is dat deze meer geld kost. In vergelijking tot een privé rekening is de zakelijke rekening behoorlijk prijzig. Je betaalt er echt wat meer voor, zeker als je net je bedrijf hebt opgezet. Gelukkig zijn er tegenwoordig zowel dure als goedkope zakelijke rekeningen voor ondernemers. De goedkoopste zakelijke rekening voor zzp’ers vind je op zzpdaily.nl. Hier hebben ze een uitgebreid aanbod aan zakelijke rekening waar de prijs nog te overzien is. Wat voor jou de beste zakelijke rekening is hangt uiteindelijk af van je wensen en behoeftes. Mocht je er zelf niet uitkomen dan staan er verschillende experts voor je klaar om je hier eventueel meer tekst en uitleg over te geven. 

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en kun je deze ook toepassen op jouw eigen situatie. Natuurlijk dien je altijd in gesprek te gaan met een aanbieder van zakelijke rekeningen om alle details onder ogen te krijgen. Echter helpt het om je vooraf al te verdiepen in het onderwerp en zodoende voorbereid met verschillende aanbieders in gesprek te gaan! 

Laatste Nieuws

Waarom je over moet stappen van Magento 1 in jouw webwinkel

Veel kleine bedrijven hebben veel geprofiteerd van e-commerce. Deze digitale manier van zakendoen heeft het voor deze kleine ondernemingen...

Alles wat je moet weten over een Poké Bowl en waarom je het zou moeten proberen

Poké bowls worden tegenwoordig erg trendy en niet alleen voor mensen die van exotisch eten houden, maar ook voor...

Workout supplementen voor een training

Veel trainen en een goed dieet is een goed begin als je wilt afvallen of als je op gewicht...

Je SEO uitbesteden? Zeker doen als het kan!

Waar begin jij met je zoektocht als je iets online wilt opzoeken? Grote kans dat dit bij de zoekmachine...

Wat de je als man nodig hebt op je bruiloft

Laten we eerlijk wezen, als het om een bruiloft gaat, staat dit toch net iets meer in het teken...

Wat de je als man nodig hebt op je bruiloft

Laten we eerlijk wezen, als het om een bruiloft gaat, staat dit toch net iets meer in het teken...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou