3 redenen om je IT beheer en IT beveiliging uit te besteden

IT beheer en IT beveiliging zijn heel belangrijk voor bedrijven. De digitale wereld wordt steeds ingewikkelder en steeds onveiliger doordat cybercrime toeneemt en dataleks eerder regel dan uitzondering zijn geworden. Daarom is het als bedrijf belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed beschermd bent tegen dit soort misdaden. Ook gaan de innovaties op het digitale gebied ondertussen zo snel, dat het niet voor iedereen bij te benen is. Dat kan voor problemen zorgen bij jou en je werknemers. Het kan daarom handig zijn om je IT beheer uit te besteden, zodat je ervan verzekerd bent dat je IT in handen is van de beste professionals. Hier vind je drie redenen waarom je je IT beheer en IT beveiliging zou moeten uitbesteden.

Echte professionals met all-in service

Allereerst komt je IT beheer in handen van echte professionals als je besluit het uit te besteden. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd op het gebied van IT en weten precies hoe ze je het beste kunnen helpen en ondersteunen. Er zijn bedrijven, zoals 2ICT, die voor een vast bedrag per maand alle zorgen van je overnemen. Zij onderhouden alles wat binnen het netwerk valt, van server tot netwerkapparaten, en bieden de ondersteuning die jij wenst. Ze bieden ondersteuning op afstand, maar komen ook met plezier naar je bedrijf toe om je met problemen te helpen. Ook hebben ze een servicedesk waar je werknemers met al hun vragen terechtkunnen.

Ook beveiliging

Als je besluit je IT te laten beheren door een bedrijf dat een vast bedrag per maand rekent, is er vaak de mogelijkheid om de beveiliging van uw IT door hetzelfde bedrijf te laten doen. Dat is vele malen voordeliger dan alleen iemand zoeken om de beveiliging te doen. Omdat cybercrime maar blijft stijgen en het veld van experts beperkt is, zijn er niet heel veel mogelijkheden wat betreft IT beveiliging, en als de mogelijkheden er zijn kosten ze vaak heel veel.

Meer werkplezier

Het IT beheer uitbesteden zorgt ook voor meer rust op de werkvloer. Alles zelf in handen houden kan lastig zijn naast het runnen van een bedrijf. Je hebt dan vaak niet de tijd om kleine problemen op te lossen, zoals problemen met de Wifi, een verbinding die steeds wegvalt, of een collega die de digitale ontwikkelingen niet kan bijhouden. Dat zorgt voor frustraties en ongemakken binnen het team en dat betekent een domper voor het werkplezier.