Algemeen Alles over het kopen van bitcoins

Alles over het kopen van bitcoins

-

Iedereen heeft de afgelopen jaren vast weleens iets gehoord over bitcoins. Misschien heb je zelfs al weleens overwogen om bitcoins te kopen. Maar waar moet je dat dan doen? En hoe gaat het bitcoin kopen in zijn werk? Er is zoveel informatie dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het lezen van informatieve artikelen, zoals deze, kan dan helpen om met een beetje meer kennis je eerste bitcoin aankoop te doen.

Wat is bitcoin

Bitcoins worden ook wel een cryptocurrency genoemd. Cryptocurrencies zijn digitale munteenheden die over de hele wereld gebruikt kunnen worden als een alternatief voor pinpassen en credit cards. Bitcoin is bedacht in 2008 door Satoshi Nakamoto en is uitgegroeid tot de grootste en meest bekende versie van een cryptocurrency.

Het kopen van bitcoins.

Bij sites zoals Satos kun je gemakkelijk bitcoins kopen. Je koopt bitcoins en bewaart deze online in zogenoemde wallets. Deze cryptocurrency wallets kun je het best vergelijken met een bankrekening. Alleen dan zonder bank. Dat betekent dat je zelf je wallet in eigen beheer hebt. Jij bent de enige die toegang tot je geld heeft.

Er zijn meerdere verschillende soorten wallets waaruit je als bitcoin investeerder kunt kiezen. Doe dus altijd eerst goed onderzoek, en lees de verschillen tussen de wallets, voor je er eentje aanschaft. Zo word de mobiele wallet vaak aangeraden voor de beginnende investeerder, maar is de hardware wallet een betere keus wanneer je wilt gaan voor de hoogte mate van beveiliging.

Waarom zou je bitcoins kopen

We hebben allemaal gehoord over de investeringsmogelijkheden van bitcoins, en hoe schommelend de koers is. Dat betekent dat je er veel geld aan kunt verdienen, maar ook veel geld aan kunt verliezen. Een belangrijke reden om alleen te investeren met geld dat je kunt missen. Bitcoins kopen is een goede investering omdat het de meest gebruikte cryptocurrency ter wereld is. Daarnaast is het kopen van bitcoins een goed idee als je onafhankelijk van banken  betalingen wilt verrichten of omdat het aankopen van bitcoin tegenwoordig ontzettend makkelijk is. Vaak kan het gewoon via Ideal.

Waar moet je op letten bij het investeren in bitcoins

Wanneer je besluit bitcoins te kopen, dan kan dat vaak snel en eenvoudig online. Zoek een bedrijf die bitcoins aanbiedt, en plaats een bestelling. Vaak kun je aangeven in hoeveel bitcoins je interesse hebt, en het bedrijf zal de koers naar euro's voor jou omrekenen. Zoals al eerder aangegeven kan je je bitcoins gemakkelijk online betalen, en zo heb je binnen enkele minuten al je eigen bitcoin wallet.

Laatste Nieuws

Vakantie? Camping Birkelt in Luxemburg

Stiekem durf ik in deze tijden toch nog te dromen van een vakantie. Alleen al het dromen erover helpt...

Identity management: onmisbaar voor elk bedrijf!

De Coronacrisis zet ons voor vele onverwachte uitdagingen. Mensen werken veel meer thuis en hebben daar een goede werkplek...

Je quarantaine-kerst van extra glans voorzien!

Waar we andere jaren de feestdagen altijd in het restaurant, in de kroeg of gezellig met de hele familie...

Emmers met deksel voor de Food en Non food industrie

Een emmer met deksel is vaak handig om te hebben. Of je nu werkzaam bent in de food- of de non...

Waarom jouw bedrijf juist in deze tijd B2B ecommerce software nodig heeft

In deze rare tijden, waarin het coronavirus wild om zich heen slaat, wordt nóg meer online gedaan dan normaal...

Kersthuisjes: voor de échte kerstliefhebber

Voor veel mensen is het iets waar ze al het hele jaar naar uitkijken: kerstmis. Kerstmis staat voor veel...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou