Business Aan de slag als ZZP’er

Aan de slag als ZZP’er

-

Voor mensen die graag met hun handen werken is een carrière in de bouw of bij een reparateur bedrijf vaak een goede optie. Het lijkt soms alsof we tegenwoordig steeds meer in een diensteneconomie leven waar de meeste mensen dagelijks naar kantoor gaan en achter de computer werken. Maar mensen die graag fysiek aan het werk zijn worden hier niet gelukkig van. In dit artikel bespreken we hoe je als bouwvakker of reparateur als zzp’er kunt gaan werken. Veel reparateurs werken in dienstverband maar het kan een stuk beter verdienen en natuurlijk heel leuk zijn om eigen baas te zijn. De hoeveelheid mensen in Nederland die als zzp’er werken is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen en we zien zzp’ers vaak onder creatieve beroepen zoals kunstenaars en fotografen. Maar het is ook heel goed mogelijk om te werken als zzp’er in de bouw.

Eerst ervaring opdoen

Aangezien er veel komt kijken bij het runnen van een eenmansbedrijfje als zzp’er is het verstandig om eerst ervaring op te doen door binnen een ander bedrijf. Zo kun je niet alleen een specialisme opbouwen met betrekking tot reparatie en kluswerk, maar ook ontdekken hoe een bedrijfsvoering gedaan wordt. Wanneer je namelijk als zzp’er te werk gaat zul je al snel merken dat er naast de service die je verkoopt, er ook nog heel veel andere werkzaamheden bij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan klanten acquisitie, marketing, administratie, belastingaangifte enzovoorts. Het kan dus heel waardevol zijn om deze aspecten te leren terwijl je nog voor een ander bedrijf werkt.

Investeer

Wanneer je voor jezelf gaat werken is het natuurlijk noodzakelijk dat je zelf de nodige investeringen maakt voor apparatuur en benodigdheden. Wanneer je voor het eerst begint als zzp’er dan zul je zo snel mogelijk je eerste klant willen hebben. Sommige beginnende zzp’ers willen de neiging hebben om te veel te willen investeren in benodigdheden voordat ze een eerste klant hebben. Maar het is slimmer om zo snel mogelijk omzet te draaien en de verdiensten te herinvesteren. Zo bewijs je als beginnende zzp’er in ieder geval aan jezelf dat je inkomsten kun genereren.

Specialiseer

Om niet te veel initiële investeringen te hoeven maken is het verstandig om te specialiseren en een specifieke dienst aan te bieden. Op deze manier hoef je alleen de belangrijkste werkzaamheidbenodigdheden aan te schaffen die essentieel zijn voor je taken. Elke goede klusser heeft natuurlijk een boormachine en een altrex trap nodig. Maar sommige benodigdheden zijn specifieker. Reparateurs die bijvoorbeeld ervoor kiezen om met wanden, meubilair of lijstwerk te werken zullen waarschijnlijk MDF platen aanschaffen.

Laatste Nieuws

Waarom je over moet stappen van Magento 1 in jouw webwinkel

Veel kleine bedrijven hebben veel geprofiteerd van e-commerce. Deze digitale manier van zakendoen heeft het voor deze kleine ondernemingen...

Alles wat je moet weten over een Poké Bowl en waarom je het zou moeten proberen

Poké bowls worden tegenwoordig erg trendy en niet alleen voor mensen die van exotisch eten houden, maar ook voor...

Workout supplementen voor een training

Veel trainen en een goed dieet is een goed begin als je wilt afvallen of als je op gewicht...

Je SEO uitbesteden? Zeker doen als het kan!

Waar begin jij met je zoektocht als je iets online wilt opzoeken? Grote kans dat dit bij de zoekmachine...

Wat de je als man nodig hebt op je bruiloft

Laten we eerlijk wezen, als het om een bruiloft gaat, staat dit toch net iets meer in het teken...

Wat de je als man nodig hebt op je bruiloft

Laten we eerlijk wezen, als het om een bruiloft gaat, staat dit toch net iets meer in het teken...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou