Eenvoudig een visum aanvragen 

Als je binnenkort op vakantie wilt gaan naar Cuba of Thailand dan moet je daar een visum voor aanvragen. Dit is namelijk altijd verplicht als je buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan en zonder een geldig visum kan jij Cuba of Thailand niet betreden. Hier wordt streng op gecontroleerd door de vliegmaatschappij, maar ook door de douane in Nederland zelf. Vliegmaatschappijen moeten namelijk voor de kosten opdraaien als jij in Cuba of Thailand gepakt wordt zonder geldige visum. Veel mensen vinden het aanvragen van een visum ingewikkeld terwijl het vrij makkelijk is. Hier vind je meer informatie over hoe jij eenvoudig een visum kan aanvragen voor Cuba of Thailand. 

 

Visum voor Thailand aanvragen 

Thailand is een streng land als het gaat om illegale immigratie. Hier valt ook het land betreden zonder geldig visum onder en daar kunnen zware straffen op staan. Dit is zeker niet gek aangezien Thailand door middel van een visum in de gaten wil houden wie het land betreedt en met welke intenties. Daarom moet je dus ook altijd een visum Thailand aanvragen. Door het aanvragen van een visum mag jij op een rechtmatige manier Thailand betreden als het visum goedgekeurd is. Een visum voor Thailand kan je aanvragen via het internet, maar ook kan je dit doen bij de Thaise ambassade in Nederland. 

Visum voor Cuba aanvragen 

Cuba is een prachtig eiland met zeer prachtige witte stranden en helder water. Als jij naar Cuba op vakantie gaat of je gaat voor zaken naar Cuba, dan is het enorm belangrijk dat je een visum aanvraagt. Het aanvragen van een visum voor Cuba kan enkele weken tot maanden in beslag nemen. Dit heeft ermee te maken dat de technologie en bureaucratie in Cuba enorm achterloopt aangezien het land enkele tientallen jaren afgesloten van de buitenwereld is geweest. Het aanvragen van een visum voor Cuba kan je het beste doen via een bekende website waar je een visum Cuba aanvragen kan. 

 

Wat doe ik met mijn visum?

Als jij een visum voor Cuba of Thailand hebt gekregen, dan kan je deze plakken in je paspoort. Zo weet je zeker dat jij je visum niet kwijt raakt en dan het land niet kan betreden. Als de douane van Cuba of Thailand vraagt naar jouw visum, dan kan je dit ook eenvoudig aantonen. Mocht je nog geen paspoort hebben, dan moet je deze met spoed aanvragen bij het gemeentehuis.