Algemeen Gezond afvallen met blijvend resultaat!

Gezond afvallen met blijvend resultaat!

-

Wil jij snel afvallen? Je bent zeker niet de enige die hier op googelt. Vooral in deze periode van het jaar zou je misschien wel wat extra kilo’s willen verliezen, zodat je er topfit uit ziet voor de feestdagen. Daarom beginnen velen vlak voor een speciale gelegenheid met snel afvallen. Maar het nadeel hiervan is dat je het meestal niet op de lange termijn kunt volhouden en de verloren kilo’s er binnen no-time weer aan zitten. Ben je op zoek naar een dieet voor langdurig resultaat? Wij zullen je uitleggen hoe je blijvend gewicht kunt verliezen.

Gewichtsverlies en vetverlies

De weegschaal kan ook wel je grootste vijand zijn tijdens het dieet afvallen. De ene dag houd je bijvoorbeeld meer vocht vast dan de andere. Ook is het zo dat spieren zwaarder wegen dan vet. Dus als je spieren opbouwt zal je zwaarder wegen, maar grote kans dat je er slanker uitziet. Daarom wil je vet vet verliezen en eigenlijk niet per se gewicht. Met een koolhydraatarm dieet zal je snel gewicht verliezen, maar eigenlijk raak je vooral vocht kwijt. Op de weegschaal zorgt dit voor snel resultaat terwijl je er nog hetzelfde uitziet voor het oog. Ook als je daarna weer koolhydraten gaat eten zullen de verloren kilo’s er weer snel aan zitten. Verleg je focus van de weegschaal daarom naar vetpercentage om op de lange termijn nog plezier te hebben van je dieet. Als je geen vetmeter hebt dan kun je bijvoorbeeld iedere week foto’s van jezelf maken om je voortgang te bekijken.

Hoeveel calorieën moet ik eten?

Je zal vet gaan verliezen wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je eet. Zorg ervoor dat je niet dusdanig weinig calorieën binnenkrijgt, waardoor je gaat hunkeren naar ongezonde snacks. Ook is het gevaar groot als je te weinig calorieën eet dat je spiermassa zal verbranden. Houdt daarom een calorietekort aan van 20% van je verbruik. Mocht je 2000 calorieën verbranden dan zal je 1600 calorieën moeten eten om in een gezond calorie tekort te zitten.  Zo kun je het op de lange termijn volhouden. Zeker weten dat je precies genoeg calorieën eet? Deze kun je makkelijk bijhouden in een afvallen app.

Praktische tips voor langdurig gewichtsverlies

Nu je iets meer weet over hoe gewichtverlies werkt hebben we nog wat praktische tips voor je waardoor je het diëten tot een succes maakt. Deze hebben we hieronder voor je opgesomd:

  1. Eet eiwitten: En nee, je hoeft koolhydraten niet per se te skippen, maar eiwitten helpen wel voor een lang verzadigd gevoel. Bovendien zijn het goede bouwstoffen voor je spieren.
  2. Probeer intermittent fasting: Een goede manier om te diëten wat voor velen werkt is intermittent fasting. Hierbij eet je in een bepaalt tijdframe niets, bijvoorbeeld van 20:00 tot 12:00 uur. Doordat je eet in een korter tijdsbestek, eet je automatisch ook minder.
  3. Eet gezonde snacks: Ben jij een echte snacker? Tijdens het diëten kun je ook gewoon snacken, maar let er dan wel op wat je eet. Vermijd voorverpakte koekjes en eet in plaats daarvan een stuk fruit, groente of een cracker met gezond beleg.
  4. WATER, WATER en nog eens WATER: Tijdens het diëten is het super belangrijk dat je genoeg water drinkt. Als je te weinig drinkt zal het water zich opslaan in je lichaam wat leidt tot gewichtstoename. Bovendien zorgt het drinken van genoeg water ervoor dat je niet snel honger zal krijgen. Drink bijvoorbeeld een glas water voor iedere maaltijd en je zal merken dat je sneller vol zit.
  5. Doe aan HIIT training: HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Hierbij lever je korte inspanningen en daarna heb je een rustperiode. Je zal je hartslag snel verhogen en laten dalen wat ervoor zorgt dat je cardiovasculair vermogen wordt versterkt. HIIT is een super effectieve manier om vet te verbranden doordat het na je training een ‘afterburn’ effect heeft. Na je training zal je nog steeds calorieën verbranden. Het verhoogt je metabolisme (vetverbranding) en die zet voedingsstoffen om in energie!

Laatste Nieuws

Vind Je Perfecte Slaapgenoot: Ergonomische Kussens en Matrassen voor Zijslapers

Slapen is een cruciaal onderdeel van ons leven. Het is niet alleen bedoeld om ons lichaam te laten rusten,...

Persoonlijke pakketten parade!

In een wereld vol keuzes en mogelijkheden is het opbouwen van een sterke band met je klanten van onschatbare...

Ontdek de wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland!

Welkom bij de spannende wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland! Het is een wereld vol mogelijkheden, beloningen en innovatieve technologie....

Bekendheid creëren voor jouw merk

In de steeds competitievere digitale wereld is het creëren van bekendheid voor je merk essentieel om op te vallen...

Boekhouden, niet zo moeilijk als je denkt!

Wanneer je een bedrijf hebt of werkt als Zzp'er moet je je eigen boekhouding verzorgen. Als je geen boekhouder...

Online interieur shoppen? De voordelen op een rijtje!

Online interieur shoppen is een geweldige manier om inspiratie op te doen, items te vergelijken en uiteindelijk de perfecte...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou