Algemeen Verschillende soorten vormen van een auto leasen

Verschillende soorten vormen van een auto leasen

-

Wanneer men op het punt staat om een auto aan te schaffen zijn er vaak een aantal keuzes die gemaakt moeten worden. Zo moet er gekozen worden tussen een nieuwe of tweedehandsauto en kopen of een auto leasen. Wanneer men ervoor kiest om een auto te leasen zijn er binnen het segment van leaseauto’s ook nog een aantal keuzes te maken. Het is dus soms niet zo simpel als het klinkt, even een auto uitzoeken. Er zijn aardig wat keuzes die voorafgaan. Maar hoe beter je bij het aanschaffen van de auto over deze keuzes nadenkt. Hoe meer plezier je hier later van gaat hebben. Een keuze die bijvoorbeeld gemaakt kan worden is of de auto voor privégebruik wordt gebruikt of dat het een bedrijfswagen wordt. Wanneer u bijvoorbeeld een private lease wil kunt u als particulier de auto leasen, hierdoor weet je van tevoren al precies waar je aan toe bent. 

Verschil tussen private en financial lease

Want wanneer je een auto gaat leasen zijn er een aantal dingen die al in het maandelijkse bedrag zitten. Zo is de Allriskverzekering, wegenbelasting, pechhulp en het onderhoud & reparaties al inclusief in het vooraf ingestelde maandbedrag. Dit is dus een groot voordeel van een auto leasen, je zal niet snel voor onverwachte kosten komen te staan. Een andere optie dan private lease is om een financial lease af te sluiten. Een financial lease is een zakelijke leasevorm waarmee de auto kan worden aangeschaft voor een bedrijf. Het kan ook wel huurkoop genoemd worden, dit komt omdat de auto een beetje functioneert als het onderpand van de lease. Je betaalt de geldverstrekker namelijk in maandelijkse termijnen terug. 

Voordelen van financial lease

Het voordeel van een financial lease is dat ook tijdens het contract je ook al de economische eigenaar bent van de auto. Dit zorgt er dan wel weer voor dat je natuurlijk zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting. Dit is dus net even anders dan een andere lease, zoals de private lease die hiervoor benoemd is. Maar er is ook een groot voordeel van de financial lease. Dat is namelijk dat nadat de laatste termijn betaald is, het juridische eigendom van de bank naar jou gaat. Dan ben je dus de volledige eigenaar van de auto. Deze vorm van leasen kan ideaal zijn voor een ondernemer die een bedrijf- of personenauto wil aanschaffen. Een ander voordeel dat erbij komt kijken is dat er bij deze vorm van leasen geen kilometerbeperking is. Dit kan handig zijn als u van plan bent veel kilometers te maken maar niet direct een grote investering kan doen.

Laatste Nieuws

Veelgestelde vragen over Bitcoin

Het is al een poosje geleden dat Bitcoin zijn intreden gedaan heeft. Bij de meeste mensen is het concept...

Tips om te handelen in cryptomunten

Handelen in cryptomunten is anno 2021 een zeer eenvoudige zaak. Maar dat neemt niet weg dat je rekening moet...

Wat is een letselschade advocaat Amsterdam?

Je hebt vast wel eens van de letselschade advocaat Amsterdam gehoord, maar wat kan deze precies voor jou betekenen?...

Originele ervaringen om aan moeders te geven

Wil je je moeder verwennen met een verrassende ervaring, dan kun je het beste kiezen voor een uniek cadeau....

Het kopen van een iphone 13 mini hoesje

Wanneer je een echte fan bent van Apple, dan weet je dat de nieuwste iPhone vanaf 24 september 2021...

Tips om je eigen huis te verhuren, terwijl jij op reis gaat!

Wat een jaar, wat een jaar! Terwijl de wereld leek stil te staan, ben jij als een speer doorgegaan...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou