Business Je auto verkopen, hoe gaat dat in zijn werk?

Je auto verkopen, hoe gaat dat in zijn werk?

-

Ben je van plan om een nieuwe auto te gaan kopen of ga je misschien wel verhuizen naar het buitenland? Dan kunnen redenen zijn om je huidige auto te koop aan te bieden. Dit noemen we ook wel een tweedehands verkoop. De auto die je aanbiedt is tenslotte niet meer ‘nieuw’ maar tweedehands. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je auto niet meer bruikbaar is. Tweedehands auto zijn voor veel mensen juist iets waar ze naar op zoek zijn. Wil jij binnenkort je auto of ander voertuig verkopen en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Verkoopdatum

Wanneer jij je auto wilt gaan verkopen is het goed om voor jezelf een verkoopdatum vast te stellen. Dit is in de meeste gevallen de maximale datum waarop jij je auto kan verkopen. Na deze datum is misschien je nieuwe auto er al of ben je al verhuisd naar het buitenland. Je moet er namelijk altijd rekening mee houden dat je auto niet meteen binnen een dag weg is. Dit kan soms ook enkele dagen of zelfs weken duren. Heb je een oudere auto, een auto met behoorlijk wat gebreken of biedt je hem te duur aan? Dan kan het zelfs zomaar zijn dat het nog langer duurt voordat je uiteindelijk een geïnteresseerd iemand hebt gevonden. Ook hangt het van de koper af wanneer hij of zij de auto wilt gaan gebruiken. Meestal doe je er goed om aan de auto 3 of weken voor je maximale verkoopdatum te koop te zetten.

Advertentie

Er zijn verschillende plekken waar je, je auto tweedehands kan aanbieden maar de platformen Marktplaats en Autoscout zijn waarschijnlijk wel de meest bekende. Op deze platformen plaats je een advertentie van je auto. In de advertentie staat onder andere het merk en model van de auto, het bouwjaar, het aantal kilometers op de teller en alle overige informatie die voor een potentiële koper van belang is. Ook is het netjes om aan te geven wat je eventueel aan de auto hebt laten doen en wat er nog vangen zou moeten worden in de toekomst. Dit hoeft overigens niet en is geheel vrije keuze. Ook foto’s hoeven niet perse toegevoegd te worden bij de advertentie maar is wel aan te raden. Geïnteresseerde willen toch graag een plaatje hebben en zonder foto zal je advertentie al veel minder bekijks krijgen.

Snel een deal sluiten

Wil je, je auto snel verkopen dan kun je dit ook doen via een platform zoals osw.nl. Hier kun je binnen 24 uur je auto verkopen. Wanneer je andere voertuigen zoals je motor wilt verkopen werkt dit overigens precies hetzelfde. Je kunt hier je voertuig aanmelden en binnen 24 uur ontvang je een bod. Het voortuig wordt opgehaald en u wordt volledig ontzorgt. 

Laatste Nieuws

Alles over het huren en kopen van een opslagcontainer

Op zoek naar een opslagcontainer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit blog lees je...

Het kopen van tegoed en abonnementen voor bij het gamen

Er zijn een hoop jongeren die erg van gamen houden. Vandaag de dag zijn er talloze spellen die je...

Heb jij al een gepersonaliseerde waterfles?

Als je een waterfles wilt kopen, moet je weten wat je nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten waterflessen...

Maak je tuin fijner op één van deze manieren!

Het is voor veel mensen belangrijk dat hun tuin er goed uit ziet. Dat is niet zo gek, want...

Verzekeringen zijn er in verschillende soorten

Het vinden van een goede verzekering is erg belangrijk. Dankzij een verzekering is het namelijk mogelijk om jezelf op...

De voordelen van het gebruik van een product als epdm

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar epdm is als het gaat om het bedekken van daken...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou