Business Staan we aan de drempel van betere tijden?

Staan we aan de drempel van betere tijden?

-

Nadat heel wat mensen vertrouwen begonnen te krijgen in de mogelijkheden van het investeren in cryptomunten leek het wel of de hele cryptowereld ineens in elkaar zakte. Het ene verontrustende bericht volgde het andere op en de koersen namen een enorme duik. Het is goed mogelijk dat ook jij hierdoor getroffen werd en dat je je nu afvraagt waarom je toen de stap gezet hebt. Op dat moment leek het alsof crypto het perfecte alternatief was om je spaarcenten te laten renderen, maar nu ben je daar helemaal niet meer zo zeker van. Laten we samen even kijken naar wat er allemaal gebeurde, naar waar we nu staan en naar waar het heen gaat.

Wat gebeurde er het afgelopen jaar?

Tot ongeveer een jaar geleden leek er geen vuiltje aan de lucht in de wereld van de cryptomunten. Iedereen kreeg bergen vertrouwen en zelfs kleine investeerders zetten hoge bedragen in, tot plots de ommekeer kwam. Een eerste grote klap kwam er door de problemen met Terra Luna en sindsdien gingen de koersen als het ware in vrije val. Bitcoin, dat het jaar ervoor nog een absolute piek bereikte, ging naar ongeveer een derde van die waarde en de andere munten volgden snel. De oorlog in Oekraïne had daarna ook zo zijn gevolgen en zo zijn er nog heel wat meer gebeurtenissen te vinden die een directe invloed hadden op de koersen. Een laatste grote domper was het nieuws van de mogelijke fraude bij FTX en daarmee sloot de cryptowereld 2022 rampzalig af voor iedereen die er geld in had zitten.

Wat is de huidige situatie?

Sinds het einde van 2022 zien we echter dat de koersen zich in eerste instantie langzaam stabiliseerden en sindsdien beginnen we terug een kleine stijging te zien. Door de hoopvolle verwachtingen van experts en het vooruitzicht dat de FED terug renteverhogingen zal aankondigen, lijkt het tij te keren en daarmee keert ook stilaan het vertrouwen terug. Kenners en believers verwachten vooral tegen de zomer van 2023 terug mooie resultaten te zien.

Wat brengt de toekomst?

Cryptomunten zullen altijd voor- en tegenstanders kennen. De non-believers zagen in 2022 hun voorspellingen uitkomen, maar is dat ook wel zo? Niet volgens experts, die zien de toekomst hoopvol in. Is Shiba Inu kopen bijvoorbeeld nu een goed idee? Moet je nu starten met Polkadot verhandelen bij Bitvavo? Een pasklaar antwoord hierop bestaat natuurlijk niet, maar als je kijkt naar de koersen op dit moment kun je wel mooie kansen zien.  

Laatste Nieuws

Vind Je Perfecte Slaapgenoot: Ergonomische Kussens en Matrassen voor Zijslapers

Slapen is een cruciaal onderdeel van ons leven. Het is niet alleen bedoeld om ons lichaam te laten rusten,...

Persoonlijke pakketten parade!

In een wereld vol keuzes en mogelijkheden is het opbouwen van een sterke band met je klanten van onschatbare...

Ontdek de wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland!

Welkom bij de spannende wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland! Het is een wereld vol mogelijkheden, beloningen en innovatieve technologie....

Bekendheid creëren voor jouw merk

In de steeds competitievere digitale wereld is het creëren van bekendheid voor je merk essentieel om op te vallen...

Boekhouden, niet zo moeilijk als je denkt!

Wanneer je een bedrijf hebt of werkt als Zzp'er moet je je eigen boekhouding verzorgen. Als je geen boekhouder...

Online interieur shoppen? De voordelen op een rijtje!

Online interieur shoppen is een geweldige manier om inspiratie op te doen, items te vergelijken en uiteindelijk de perfecte...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou