Tips voor een glansrijke carrière

Iedereen vindt iets anders belangrijk in zijn of haar leven. De ene wil misschien kinderen, terwijl de ander reizen weer heel leuk en belangrijk vindt. Maar een van de wensen waarover de meeste mensen het eens zijn, is dat ze een goede carrière willen. Dit zal niet voor iedereen even makkelijk zijn. Soms hebben mensen niet de mogelijkheid om te studeren of hebben ze al kinderen waardoor carrière maken gewoon lastig is. Gelukkig kom je met deze tips, ook als het niet zo makkelijk gaat, een heel eind!

Blijf nieuwsgierig

Een eerste tip van mij is om nieuwsgierig te blijven. Hiermee bedoel ik vooral dat je nieuwsgierig moet blijven naar mensen en hun leven. Als je iemand ontmoet en je vraagt ze door naar wat ze doen voor werk of wat voor onderneming zij hebben, kan dit nog wel eens gunstig uitpakken. Misschien hebben ze toevallig wel iemand nodig om de social media te doen en is dit precies waar jij verstand van hebt. Of misschien kennen ze wel iemand die jou voor jou een functie heeft. Vaak genoeg zie ik dat mensen een baan vinden via hun netwerk, dus blijf nieuwsgierig in anderen en blijf je netwerk uitbreiden!

Blijf leergierig

Mijn tweede tip is om leergierig te blijven. Dit kan op meerdere manieren. Je kan bijvoorbeeld bij blijven leren door een tijdje op vakantie te gaan naar een ander land en een taal proberen te leren. Maar als je hier geen tijd voor hebt, kun je dat ook via internet of de Duolingo app makkelijk in je vrije tijd doen. Ook kan je makkelijk korte cursussen volgen om extra vaardigheden te leren. Een code 95 cursus kan bijvoorbeeld makkelijk online geregeld worden. Ze hebben hier ook een bhv cursus, wat heel handig is om te hebben. Bij elk bedrijf moeten namelijk een bepaald aantal mensen die deze cursus hebben gedaan aanwezig zijn. Als jij een bhv certificaat hebt, heb je dus gelijk een streepje voor bij het solliciteren!

Blijf volhouden

Tot slot is mijn tip; blijf volhouden. Carrière maken doe je niet binnen een jaar, maar dit heeft tijd nodig. Geef het dus ook de tijd en word niet ongeduldig. Ook onzeker worden heeft geen zin, want dit zien mensen van een afstandje. Besef dus dat een afwijzing niet is omdat je niet goed genoeg bent, maar gewoonweg omdat iemand anders misschien meer bijpassende vaardigheden heeft. Of soms zelfs omdat ze naar een bepaald type opzoek zijn. Niet opgeven dus en dan moet het goedkomen!