Algemeen Veelgestelde vragen over Bitcoin

Veelgestelde vragen over Bitcoin

-

Het is al een poosje geleden dat Bitcoin zijn intreden gedaan heeft. Bij de meeste mensen is het concept dus al een beetje bekend, maar bij anderen is dit minder duidelijk. Reden genoeg om over het een en ander te schrijven. Wat je zeker moet doen is ervoor zorgen dat je wel inzicht hebt in de materie alvorens je besluit om te investeren in Bitcoin. Er zijn namelijk genoeg mensen die een fortuin hebben kunnen verdienen aan Bitcoin, maar er zijn ook anderen die tot nog toe niets hebben kunnen bakken. In de volgende alinea’s gaan we in op de veelgestelde vragen over de Bitcoin tot nog toe.   

Wat is Bitcoin precies?

Bitcoin kan omschreven worden als een nieuw en innovatief mechanisme dat ervoor moet zorgen dat betaalsystemen compleet gedigitaliseerd worden. Het kan gezien worden als het eerste niet centrale betalingsnetwerk dat zonder tussenkomst van een autoriteit of een tussenpersoon tot stand gebracht kan worden. Als we dit proces eenvoudig moeten vertalen, dan is Bitcoin geld op het internet. Een markant gegeven over Bitcoin kan verder ook gezien kan worden als één van de belangrijkste triple-entry boekhoudsystemen wereldwijd. Het is dus een zeer gestructureerd netwerk dat geordend opereert.   

De bedenker van Bitcoin

Het concept van Bitcoin begon al in 1998. In dat jaar werd door Wei Da op de cypherpunks een mailinglijst beschreven. De beschrijving had veelal te maken met het idee om een nieuwe vorm van geld te kunnen maken. Daarbij werd cryptografie ingezet om de transacties en creaties te kunnen controleren. Op die manier kon er dan een centrale mogendheid omzeild worden zodat er meer bewegingsruimte kon ontstaan. De allereerste Bitcoin-specs en proof of concept werden in het jaar 2009 gepubliceerd door ene Satoshi Nakamoto. Sindsdien is de Bitcoin vrijwel alleen maar blijven groeien. 

Wie heeft Bitcoin in handen?

Het unieke van Bitcoin is dat het van niemand is. Het zit namelijk zo in elkaar dat Bitcoin beheerd wordt door alle Bitcoin houders ter wereld. Alhoewel ontwikkelaars voortdurend werken om alles zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen, kan er geen Bitcoin protocol afgedwongen worden. Dit omdat de gebruikers de vrijheid hebben om te bepalen welke software en versie zij willen kiezen. Om het systeem werkbaar te houden, dienen gebruikers erop toe te zien dat er uitsluitend gewerkt wordt met softwares die aan dezelfde regels voldoen. Dit is een van de hoofdredenen waarom gebruikers en ontwikkelaars zich committeren om deze overeenstemming te beschermen. Bij Bitcoinkopen.nl kun je ook veel informatie vinden over Bitcoin.

Laatste Nieuws

Linkbuilding en SEO uitbesteden

In dit artikel wordt er dieper ingegaan op het fenomeen van linkbuilding en SEO. Velen zullen ongetwijfeld bekend zijn...

Je producten tentoonstellen op de beurs 

Elk jaar worden er in Nederland tientallen beurzen georganiseerd waar producenten en ondernemers de mogelijkheid hebben om hun nieuwe...

Ook in Nederland kan je van een vakantie genieten

Het is in Nederland goed mogelijk om op vakantie te gaan. Mensen hebben het vaak over een reis in...

De beste gepersonaliseerde relatiegeschenken

Als bedrijfseigenaar weet jij hoe moeilijk het is om iets te verzinnen op het moment dat de relatiegeschenken er...

Eenvoudig een visum aanvragen 

Als je binnenkort op vakantie wilt gaan naar Cuba of Thailand dan moet je daar een visum voor aanvragen....

Wat kun je doen als de website van je bedrijf te weinig bezoekers krijgt?

Het is voor bedrijven noodzakelijk om klanten te krijgen. Dat is logisch, maar hoe je deze klanten kunt bereiken...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou