Waar let je op als je een auto gaat kopen?

Een (eerste) auto kopen is een hele stap! Het is geen klein bedrag wat je daarbij uitgeeft, en daarom wil je dit ook goed besteden. Je wil natuurlijk de juiste auto kiezen en niet later spijt krijgen van welk model of welk merk auto je hebt gekocht. Wil jij ook graag een auto kopen maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Dan kun je mijn blog lezen voor hulp! Ik heb een aantal aspecten op een rij gezet waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Zodat jij precies de goede auto kunt uitkiezen en geen spijt krijgt! 

Een mooie auto binnen je budget

Allereerst wil je natuurlijk een mooie auto kopen! Natuurlijk is het uiterlijk van een auto niet alles, maar je wil wel als je naar je auto kijkt blij, tevreden en trots zijn dat je dat model hebt kunnen kopen. En laten we eerlijk zijn: Iedereen heeft toch een auto waar hij/zij van droomt? Natuurlijk moet dit wel realistisch zijn en binnen je budget vallen. Als je droomauto een Ferrari is, dan moet je misschien toch iets meer een compromis gaan sluiten omdat deze auto’s nou eenmaal hartstikke duur zijn. Maar als je het kan betalen en zo veel geld ervoor wil neerleggen, dan zou ik zeggen: Gewoon doen! Je leeft maar een keer natuurlijk… 

Een hoge of lage auto 

Daarnaast moet je bij jezelf even bedenken wat je fijner vindt; een hoge of een lage auto. Persoonlijk vind ik een iets hogere auto altijd fijner rijden, omdat ik dan het idee heb dat ik iets beter over de weg heen kijk en meer overzicht heb. Ik voel me dan veiliger tijdens het rijden. Maar ik weet ook dat er veel mensen zijn die dit juist andersom hebben of het gewoon helemaal niet mooi vinden als een auto heel hoog is! Goed idee om ook dit even van tevoren voor jezelf te beslissen dus. 

Genoeg ruimte 

Daarnaast wil je natuurlijk genoeg ruimte hebben in je auto. Mocht je bijvoorbeeld veel kinderen hebben, dan is het wel fijn als je al je kinderen kwijt kunt in de auto. En mocht je bijvoorbeeld elk jaar op wintersport gaan, dan is het wel fijn als je genoeg kofferbak ruimte hebt voor de ski’s en snowboards. Bedenk dus ook even van tevoren wat je belangrijk vindt qua ruimte. Of misschien heb je wel helemaal geen extra ruimte nodig en ben je enkel met je partner. Dan kan je gewoon voor een mooie cabrio gaan bijvoorbeeld! 

Mercedes B Klasse occasions 

Tot slot heb ik natuurlijk ook nog een aanrader voor jullie. Een auto waarvan ik enorm fan ben en die ik jullie allemaal zou kunnen aanraden! Dit is namelijk een van de mercedes occasions; de Mercedes B Klasse occasions. Deze auto is van een mooi merk en ziet er dus schitterend uit. Daarnaast heeft de Mercedes B Klasse meer dan genoeg kofferbak ruimte (544 liter!) en een krachtige motor. Een prachtige auto dus en een aanrader voor iedereen!