Een zakelijke lening zonder jaarcijfers? Het kan echt!

Heb je geld nodig om nog beter te kunnen ondernemen? Dan kom je op je weg naar een lening nogal wat obstakels tegen. Lang niet iedere bank staat open voor het lenen aan bedrijven, zeker nu niet. Maar wat nu als jij, om met je bedrijf te kunnen groeien, geld nodig hebt? Dan kun je een zakelijke lening zonder jaarcijfers aanvragen. De aanvraag duurt maar een paar minuten. Als de zakelijke lening zonder jaarcijfers wordt toegekend, dan staat het geld al binnen 24 uur op je rekening. Dan kun je dus snel door en dat magazijn laten bouwen dat je nodig hebt, of die uitbreiding van je wagenpark regelen.

Hoe werkt een zakelijke lening zonder jaarcijfers?

Een zakelijk lening zonder jaarcijfers én zonder BKR registratie lijkt een onmogelijkheid. Maar dat is zeker niet het geval. Voor de lening toegekend wordt aan jouw bedrijf worden je actuele cijfers bekeken. Dat is het. Daarbij heeft een zakelijke lening zonder jaarcijfers altijd een looptijd van maximaal twee jaar. Doordat je direct begint met dagelijks terugbetalen, zul je bijna niet merken dat je aan het terugbetalen bent. En dat terwijl je er, dankzij de lening, wel voor kan zorgen dat je bedrijf zich kan blijven ontwikkelen.

Waarvoor zou je niet eerst sparen voor je iets uitgeeft?

Dat is ons immers van kleins af meegegeven: je geeft geen geld uit dat je niet hebt. Maar zo gemakkelijk werkt het niet. Zeker wanneer je ondernemer bent, moet je ervoor blijven zorgen dat je bedrijf up to date is, dat je voldoende voorraden hebt, dat er ruimte is om je materialen op te slaan, etc. Hier gaat dus eerder "met geld maak je geld" op. En dus kan een zakelijke lening soms gewoon nodig zijn. Misschien heb je evengoed wel een flinke spaarrekening, maar wil je, gezien de huidige omstandigheden, niet interen op je reserves. Ook dan kan het aangaan van een zakelijke lening een goed idee zijn.

Je bedrijf moet ervan profiteren

Het geld van de zakelijke lening zal dus écht in je bedrijf gestoken moeten worden. Je kunt het niet gebruiken om je huis te verbouwen of een nieuwe auto aan te schaffen. Tenzij je natuurlijk een nieuwe auto aanschaft voor je werk. Maar je moet bij een zakelijke lening eerder denken aan het aanbouwen van een magazijn, het uitbreiden het aantal vrachtwagens in je wagenpark en het aanschaffen van machines. Maar je kunt de zakelijke lening ook gebruiken om debiteuren te overbruggen. Als je bedrijf er dus maar beter van wordt.