Daytrading: is dat jouw nieuwe beroep?

daytrading

Mijn vriend zat al een tijdje niet lekker in zijn vel. Zijn oude baan verveelde hem en hij had geen idee wat hij met de toekomst wilde doen. Hij zag zichzelf niet nog jaren voor zijn baas werken. De toekomstperspectieven daar waren erg beperkt en hij miste de uitdaging. Het was een moeilijke tijd. Als je vijf dagen per week ergens tegen je zin naartoe moet, vreet dat aan je. Mijn vriend was ondertussen een beetje aan het beleggen op kleine schaal. Hij hield wel van een beetje risico’s nemen met wat van zijn eigen gespaarde geld. En eerlijk is eerlijk, het leverde best wat op. Hij had er echt al kijk op. Dat bracht hem op het idee om daytrader te worden. Dat beroep had hij gevonden. Ik had nog nooit van daytrading gehoord, maar ik zag het enthousiasme van mijn vriend met de dag groeien. Was daytrading de toekomst voor hem?

Daytrading: thuis aan de slag

Maar wat is daytrading nu eigenlijk? Bij deze manier van handelen koop en verkoop je je effecten op dezelfde dag. Dit heeft als voordeel dat er op de nabeurs geen risico’s worden genomen. Mensen die zich specifiek met deze daghandel bezighouden noem je dus een daytrader. Enkele handelshuizen hebben deze daytraders in dienst, maar je kunt het vak ook thuis beoefenen vanachter je computer. Dat zag mijn vriend wel zitten. Hij wilde heel graag de opleiding tot trader gaan volgen. Ik was zo blij dat hij enthousiast was dus ik moedigde hem aan dit te doen. Maar ik vond het wel heel spannend. Omdat ik altijd wel wat meekrijg van de beursprogramma’s die mijn vriend kijkt, weet ik dat er veel onzeker is in die wereld. Het is ook een snelle wereld. Soms houdt je de effecten die je koopt maar enkele seconden vast. Soms een paar uur, maar voor de sluiting van de beurs moet alles weg zijn en dan heb je hopelijk wat geld verdiend. Ik begreep wel wat mijn vriend aantrok: het is een spannend en afwisselend beroep.

Opleiding tot trader

Mijn vriend is met de opleiding tot trader gestart. Voor daytrading moet je best veel weten, maar gelukkig kon hij met een demo online oefenen in het systeem wat gebruikt wordt  Mijn vriend is een dag minder gaan werken om te kijken of dit beroep hem ligt. Het gaat goed, hij maakt echt af en toe wat winst en dan is hij supertrots. Overduidelijk heeft hij er heel veel plezier in en dat is het belangrijkste. Is daytrading misschien ook wat voor jou?