Wonen Asbest saneren door montagebedrijf

Asbest saneren door montagebedrijf

-

Jij wil toch ook schade aan de gezondheid voorkomen? Ga daarom bij sloop- of renovatiewerkzaamheden naar een montage bedrijf met een specialisme in asbest saneren. Het begint altijd met het bepalen of asbest in het object verwerkt is, bij een bedrijfspand van enkele decennia oud is dat bijna altijd het geval. Ook in stallen bij boerderijen, galerijflats van een halve eeuw oud en op daken van schuurtjes tref je nog veelvuldig asbest aan. Maar hoe zit dat met asbest? Lees de informatie, waarom werd het zoveel gebruikt en waarin zit het gevaar voor de gezondheid?

Als het er ligt, is er geen gevaar

Er gaan veel wilde verhalen in de rondte omtrent asbest, en het merendeel hoort in het land der fabelen thuis. Tevens heeft iedereen weleens asbest gezien, vooral in de vorm van asbestcement golfplaten. Op een schuurtje liggen dan van die muisgrijze golfplaten, die bevatten een kleine concentratie asbest. Nog nooit is iemand ziek geworden van zijn of haar fiets in de schuur zetten, want als het er ligt, dan is er geen gevaar. Er komt pas gevaar zodra je de schuur gaat slopen, of wanneer schuurtje af brandt. Dan is asbest saneren door een montagebedrijf heel belangrijk.

Astronauten ruimen de asbest op

Professionele asbest saneerders zien eruit als astronauten. Het is van belang dat niet één vezel in de luchtwegen komt. Het lijkt overdreven, maar dat is het niet. Het klopt inderdaad dat in de jaren vijftig, zestig, en zeventig bouwvakkers zonder enige bescherming in asbest gaten boorden. Het was toen nog niet bekend dat asbest geen minimale dosis nodig heeft om een longaandoening te krijgen. Als voorbeeld, van één keer een sigaret roken krijg je geen COPD. Je zal daarvoor jarenlang vele sigaretten per dag moeten roken. Maar bij asbest is één vezel voldoende om ziek te worden. Je kan daarin geluk hebben, en velen hebben ook geluk gehad, maar je kan het er niet op gokken.

Het was goedkoop, onbrandbaar, en makkelijk

Asbest was vroeger goedkoop en makkelijk. Daarbij is asbest extreem brandwerend. Later ontdekten we de gevaren van asbest, en toen zat het overal al in verwerkt. Het zit in de grond, soms bestaat een rioleringspijp uit dat beruchte blauwe asbest, het werd verwerkt in remblokken van auto's, waar je daadwerkelijk nog asbest in aantreft. Anno nu zijn we het beetje bij beetje aan het opruimen. Asbest saneren is goed te doen. Je gaat naar het montagebedrijf als je wil gaan renoveren of slopen. Al snel is bekeken of het asbest bevat, en volledig veilig ruimen de specialisten het vervolgens op.

Laatste Nieuws

Vind Je Perfecte Slaapgenoot: Ergonomische Kussens en Matrassen voor Zijslapers

Slapen is een cruciaal onderdeel van ons leven. Het is niet alleen bedoeld om ons lichaam te laten rusten,...

Persoonlijke pakketten parade!

In een wereld vol keuzes en mogelijkheden is het opbouwen van een sterke band met je klanten van onschatbare...

Ontdek de wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland!

Welkom bij de spannende wereld van crypto-uitwisselingen in Nederland! Het is een wereld vol mogelijkheden, beloningen en innovatieve technologie....

Bekendheid creëren voor jouw merk

In de steeds competitievere digitale wereld is het creëren van bekendheid voor je merk essentieel om op te vallen...

Boekhouden, niet zo moeilijk als je denkt!

Wanneer je een bedrijf hebt of werkt als Zzp'er moet je je eigen boekhouding verzorgen. Als je geen boekhouder...

Online interieur shoppen? De voordelen op een rijtje!

Online interieur shoppen is een geweldige manier om inspiratie op te doen, items te vergelijken en uiteindelijk de perfecte...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou