Wonen We gaan verbouwen!

We gaan verbouwen!

-

Mijn man en ik willen al een tijdje ons huis verbouwen maar toch doen we dit steeds niet. We hebben mooie dromen maar toch zien we beide op tegen alles wat er bij komt kijken. Dit weekend hadden we het weer over verbouwen en wat ons nou allemaal leuk leek om te doen. Maar wat komt er nou eigenlijk allemaal bij kijken en waar begin je?

 

Wat zijn de wensen

We wilde nu wel eens echt knopen door hakken want continu dromen over een verbouwing dat hadden we wel lang genoeg gedaan. We besloten om onze wensen een op papier te zetten. Zijn er drastische verbouwingen nodig of willen je juist meer renoveren dat was vraag 1, samen liepen we door het huis en maakte ons lijstje. Gelukkig hadden we wel allebei de zelfde ideeën dus daar hoefde we niet lang over te discussiëren. Aan de hand van een wensenlijstje kan je een beetje globaal kijken naar wat het ongeveer zou kunnen gaan kosten. Mijn man is erg handig dus die heeft er best wat verstand van dus qua materialen kon hij een inschatting maken.

 

Budget

Omdat we al een tijdje de wens hebben om te verbouwen hebben we ook wel al wat geld opzij gelegd maar natuurlijk kunnen we niet meteen alle wensen laten uitkomen. Dus vraag 2 was hoeveel budget hebben voor de verbouwing. Samen met het geschatte kostenplaatje konden we ongeveer kijken hoever we zouden komen. Natuurlijk moet je ook rekening houden met tegenvallers. Vraag 3 was dan ook welke zaken hebben de meeste urgentie in onze ogen. Er zijn altijd dingen die meer prioriteit hebben dan andere dus is het goed om daar naar te kijken. Of blijf je door sparen zodat je in een keer alles kan doen dat zijn overwegingen die je kan maken.

 

Hulp

Hoe handig mijn man ook is hadden we toch echt ook hulp nodig want we wilde alles echt goed aanpakken. We kwamen in contact met een goede aannemer die mijn man nog van vroeger kende dus dat was mooi meegenomen. De aannemer gaat ons helpen tijdens de verbouwing en doorloopt met ons het stappenplan. Ook zorgt hij voor alle materialen en benodigdheden zoals bijvoorbeeld een puincontainer huren. Daar had ik bijvoorbeeld nooit aan gedacht of laat staan geweten waar ik die moet huren. Goede mankracht is belangrijk bij een verbouwing niet alleen voor het uitvoerende werk maar ook voor het hele proces heb je mensen nodig die mee kunnen denken en helpen. Nou daar gaan we dan, wij gaan verbouwen!!

Laatste Nieuws

Waarom je over moet stappen van Magento 1 in jouw webwinkel

Veel kleine bedrijven hebben veel geprofiteerd van e-commerce. Deze digitale manier van zakendoen heeft het voor deze kleine ondernemingen...

Alles wat je moet weten over een Poké Bowl en waarom je het zou moeten proberen

Poké bowls worden tegenwoordig erg trendy en niet alleen voor mensen die van exotisch eten houden, maar ook voor...

Workout supplementen voor een training

Veel trainen en een goed dieet is een goed begin als je wilt afvallen of als je op gewicht...

Je SEO uitbesteden? Zeker doen als het kan!

Waar begin jij met je zoektocht als je iets online wilt opzoeken? Grote kans dat dit bij de zoekmachine...

Wat de je als man nodig hebt op je bruiloft

Laten we eerlijk wezen, als het om een bruiloft gaat, staat dit toch net iets meer in het teken...

Wat de je als man nodig hebt op je bruiloft

Laten we eerlijk wezen, als het om een bruiloft gaat, staat dit toch net iets meer in het teken...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou