Business Help, een wesp! Wat nu?

Help, een wesp! Wat nu?

-

Wespen zijn, net als ieder insect, heel nuttige wezentjes. Zo zijn ze bijvoorbeeld natuurlijke ongediertebestrijders doordat ze dol zijn op muggen en vliegen. Wanneer een wesp aanwezig is, zullen de andere twee zich echt niet laten zien. Daarnaast zijn wespen ook echte opruimers doordat ze jagers en vleeseters zijn. Niet alleen vliegen en muggen zijn veilig voor de wesp maar ook insectjes zijn bij deze vliegers op het menu. Daarnaast is de wesp natuurlijk ook ontzettend belangrijk voor het bestuivingsproces tussen planten. Met de nectar van een plant wordt de koning gevoed die later in het seizoen weer planten bestuift. Ondanks al deze positieve eigenschappen zijn wespen en mensen alles behalve vrienden. We zijn ze liever kwijt dan raakt. En mocht je met dat laatste wel wat hulp kunnen gebruiken, dan hebben we hier enkele tips voor je!

Sterke geuren

Wanneer je in de tuin te maken hebt met wespen of zelfs een echte wespenplaag dan wil je waarschijnlijk de wespen gaan bestrijden. Dit kan op meerdere mogelijkheden waarvan het gebruik van sterke geuren de natuurlijkste en goedkoopste manier is. Door ouderwetse huis, -tuin en keukenmiddeltjes in te zetten kom je namelijk al een heel eind. Deze vliegers hebben namelijk een hekel aan alles wat te sterk ruik. Zo zijn ze geen fan van kruidnagel, azijn, sinaasappel, citroen, ui, koffie en wierook. Wanneer je deze geuren in je tuin gebruikt zullen de wespen zo goed als wegblijven waardoor jij ongestoord van de tuin kan genieten.

Grover geschut

Maar wat als de wespen na een mum van tijd weer terug komen? Dan zal je grover geschut in moment schakelen. Misschien heb je zelfs wel last van een wespennest en zul je er goed aan doen om het wespennest te verwijderen. Je kan dit zelf doen maar dat raden we eigenlijk nooit aan. Een wespennest verwijderen dient op een speciale manier te gebeuren en een specialist heeft daar de meeste ervaring mee. Dus wil je graag je wespennest laten verwijderen in Arnhem of een andere plek in Nederland? Pleeg dan even een telefoontje en binnen no time kan jij weer genieten van een wespenvrije tuin.

Toch gestoken?

Ben je uiteindelijk toch gestoken door een wesp? Probeer dan het gif er zo snel mogelijk uit te krijgen door een speciale zuigtang of door zelf het gif eruit te zuigen. Let op dat je het gif niet doorslikt. Door de steek zal de plek wat gaan zwellen en pijnlijk aanvoelen. Koelen met ijs of een zelf gebruiken waar menthol, aloë vera of calendula inzet kan ook helpen. Neemt de zwelling en pijn hierna nog niet af of neemt het alleen maar toe? Dan kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de huisarts.

Laatste Nieuws

Alles over het huren en kopen van een opslagcontainer

Op zoek naar een opslagcontainer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit blog lees je...

Het kopen van tegoed en abonnementen voor bij het gamen

Er zijn een hoop jongeren die erg van gamen houden. Vandaag de dag zijn er talloze spellen die je...

Heb jij al een gepersonaliseerde waterfles?

Als je een waterfles wilt kopen, moet je weten wat je nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten waterflessen...

Maak je tuin fijner op één van deze manieren!

Het is voor veel mensen belangrijk dat hun tuin er goed uit ziet. Dat is niet zo gek, want...

Verzekeringen zijn er in verschillende soorten

Het vinden van een goede verzekering is erg belangrijk. Dankzij een verzekering is het namelijk mogelijk om jezelf op...

De voordelen van het gebruik van een product als epdm

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar epdm is als het gaat om het bedekken van daken...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou