Je producten tentoonstellen op de beurs 

Elk jaar worden er in Nederland tientallen beurzen georganiseerd waar producenten en ondernemers de mogelijkheid hebben om hun nieuwe producten aan de wereld te laten zien. Potentiële klanten kunnen hierdoor geïnteresseerd raken en daardoor zelf een aankoop verrichten. Als jouw bedrijf nieuwe producten op de markt gaat brengen of je wilt je huidige producten tonen aan de wereld, dan is het zeker verstandig om je producten ten toon te stellen op een van de Nederlandse beurzen. Veel ondernemers weten niet hoe ze zich kunnen aanmelden voor een beurs en hoe ze hun producten het beste kunnen presenteren. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit handige artikel. 

Meld je aan voor een beurs

Zoals je inmiddels al weet worden er jaarlijks meerdere beurzen in Nederland georganiseerd. Deze beurzen zijn vrijwel altijd per branche. Zo is er bijvoorbeeld een kaasbeurs waar alleen kaas-producenten hun nieuwe producten tentoonstellen, maar je hebt ook een ‘arms’ beurs waar wapenproducenten hun nieuwste producten tentoonstellen aan verschillende landen en wereldleiders. Je kan je onderneming eenvoudig aanmelden via de website van de desbetreffende beurs, maar vaak krijgen ondernemers ook een uitnodiging om hun producten te presenteren op de beurs. 

Zorg dat je opvalt 

Op een beurs zijn er zeker niet weinig bedrijven te vinden. Soms zijn er wel honderden bedrijven te vinden die hun nieuwe producten willen laten zien. Het kan dus voorkomen dat je op de beurs slecht te vinden bent en de geïnteresseerde mensen naar je concurrent gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je bedrijf goed opvalt, waardoor mensen zich sneller geneigd voelen om jouw kraam te bezoeken. Ervoor zorgen dat je opvalt is zeker niet moeilijk, want je kan daarvoor gebruik maken van aparte kleuren, maar ook van muziek of verlichting. 

Geef een presentatie 

Wanneer er een groep geïnteresseerde mensen zich heeft verzameld op de beurs is het belangrijk om de mensen over te halen om een aankoop te doen. Natuurlijk kun je met iedereen een apart gesprek voeren, maar voordat je klaar bent met 1 persoon, zijn er al 3 personen weggelopen omdat het te lang duurde. Je kunt daarom het beste een presentatie geven met behulp van een touchscreen. Een touchscreen huren is vaak een goedkopere optie. Wel is het belangrijk dat de touchscreen groot genoeg is, zodat die voor iedereen goed zichtbaar is.