Waarom zou jij kiezen voor het gebruik van accoya hout?

Bij het kopen van hout zijn er een aantal dingen die komen kijken. Door de grote hoeveelheid verschillende soorten bomen die er vandaag de dag worden gekapt is de keuze enorm. Deze verschillende soorten hout hebben zo elk hun eigen voordelen en verschillen op meerdere punten. Wanneer jij het hout gaat kopen waar je naar op zoek bent is het van belang dat je weet dat dit het goede hout is voor de klus. Wanneer dit niet het geval is, is de kans groot dat het hout een stuk minder lang meegaat dan had gekund.

 

De voordelen van het kopen van accoya hout

accoya hout is een vorm van hout die afkomstig is van snelgroeiend naaldhout. Het voordeel dat naaldhout met zich meebrengt is dat het een lagere dichtheid heeft dan het hout dat van loofbomen afkomstig is. Dit komt doordat het hout sneller groeit en minder dik en zwaar wordt. Ook is het zo dat het hout milieuverantwoord kan worden behandeld en met natuurlijk azijnzuur wordt behandeld. Dit is voornamelijk belangrijk voor de acetylgroepen die een stuk minder van water houden. Ook is het mogelijk om voor een goed alternatief te gaan, zoals fraké noir. Accoya is bovendien uitstekend voor dimensiestabiliteit door het lage gewicht. Verder is het een vorm van hout die bestendig is tegen extreme weersomstandigheden. Hout kan zowel gebruikt worden binnen in huis en buitenshuis. Dit is echter niet bij alle vormen van hout het geval.

 

De technische eigenschappen waar je bij het kopen van hout op moet letten

Wanneer jij hout gaat kopen wil je ervoor zorgen dat je het hout koopt dat het best past bij de klus die je gaat doen. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is moet je er onder andere voor zorgen dat je kijkt naar de volumieke massa en de lineaire uitzettingscoëfficiënt. Dit wil zeggen dat het hout kan gaan krimpen wanneer het met een te hoge temperatuur in aanraking komt. Ook is het van belang om te kijken naar de elektrische eigenschappen van het hout. Dit is zeker wanneer je een klus hebt die met het geleiden van elektriciteit te maken heeft van een groot belang. Ook kun je nog kijken naar de chemische eigenschappen van het hout dat je gaat kopen. De meeste vormen van hout bestaan uit cellulose en hemicellulose. Dit kan door onder andere sterke zuren worden afgebroken.