Business 3 redenen om vandaag nog over te stappen op...

3 redenen om vandaag nog over te stappen op groene zakelijke energie

-

Nu de herfst weer volop aan de gang is, is het voor veel ondernemers tijd om te kijken naar het zakelijke energiecontract. Kies je voor een verlenging van je huidige energiecontract of besluit je om te gaan voor grootzakelijk energie vergelijken om een nieuw contract te scoren? Een belangrijke beslissing die je anno 2019 moet maken tijdens het kiezen voor een nieuwe energiedeal is of je wel of niet voor groene energie gaat. Groene energie is namelijk niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Sterker nog: steeds meer ondernemers kiezen voor zakelijke groene energie. Waarom jij dat ook zou moeten doen, lees je in dit artikel waarin ik enkele voordelen van groene energie voor je uiteenzet.

Groene energie is beter voor de wereld

De belangrijkste reden waarom je voor zakelijke groene energie moet kiezen, is omdat het beter is voor de wereld. Deze vorm van energie wordt namelijk uit natuurlijke bronnen gehaald die nooit op kunnen. De Nederlandse overheid verplicht ondernemers in het kader van de Wet Milieubeheer om energiebesparende maatregelen te nemen binnen het bedrijf. Volgens deze wet moet ieder bedrijf in Nederland dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar verbruikt iets doen aan energiebesparing. Doe je dit niet dan kun je een boete verwachten. Alleen daarom is het dus al belangrijk om te bekijken wat je kunt doen aan het verduurzamen van je bedrijf. De meest eenvoudige stap die je kunt ondernemen is overstappen op groene energie. Via de energievergelijker op Minder.nl vind je de beste groene energiedeal voor jouw bedrijf.

Klanten kiezen sneller voor groen bedrijf

Het is niet alleen de Nederlandse overheid die graag ziet dat jij als ondernemer groener werkt. Ook de consument in Nederland kiest liever voor een groen bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat mensen sneller geneigd zijn om in zee te gaan met een bedrijf dat aan kan tonen dat ze iets aan duurzaamheid doen dan met een bedrijf dat dit niet doet. Het kan je dus een groot aantal klanten per jaar schelen wat je uiteindelijk terug zou kunnen zien in je winst. Duurzaam ondernemen kan je wat dat betreft dus meer klanten opleveren. Het fijne hiervan is dat je binnen je bedrijf geen verschil merkt of het nu groene of grijze energie is. Alleen de manier van opwekken is een stuk beter voor de wereld, waardoor je automatisch je steentje bijdraagt aan het behouden van de aarde.

Geld besparen met groene energie

Natuurlijk is het al een goede stap om over te stappen op een zakelijke energieleverancier die groene energie levert. Je kunt echter nog net wat verder gaan door je eigen duurzame energie op te wekken. Voor je bedrijf kun je namelijk zakelijke zonnepanelen aanschaffen, de meest voordelige manier voor nu om zelf energie op te wekken. Het grote voordeel van zakelijke zonnepanelen is dat je slechts eenmalig een investering moet doen, waarna je die kosten er al binnen enkele jaren uit hebt. Vervolgens profiteer je van je eigen gratis opgewekte energie. Op die manier kun je dus met groene energie heel veel geld besparen, geld dat je op andere manieren kunt steken in (het verduurzamen van) je bedrijf.

Laatste Nieuws

Een zonnebril dames? Die koop je online!

Het zonnetje schijnt flink en dus is het verstandig om je goed en regelmatig in te smeren met een...

Hiermee is verveling verleden tijd

Niemand had kunnen voorzien dat het jaar 2020 zou verlopen zoals het nu doet. In maart kwamen de lentekriebels...

Op vakantie naar Turkije: wat is er te zien?

Veel mensen kennen Turkije alleen maar van de luxe resorts en hotels. Dit land heeft echter zo veel meer...

Led panelen van 60 x 60 centimeter

Led panelen hebben alleen maar voordelen ten opzichte van de traditionele TL lampen. Led is verbruikt veel minder energie...

Op bezoek bij een medium

Voor sommige mensen zal het compleet iets nieuws zijn en voor de ander is het misschien wel heel normaal....

Tips voor een goede PC

Voor iedereen is het natuurlijk handig om een goede computer in huis te hebben. De een gebruikt het voor...

Hé, bekijk ook deze berichtenRELATED
Aanbevolen voor jou