De perfecte tuin voor deze zomer

Deze zomer is natuurlijk een andere zomer dan normaal. Door de wereldwijde pandemie zijn we meer binnen in huis en in onze eigen tuin. Veel sociale evenementen zoals festivals zijn afgelast. Ook op vakantie gaan is moeilijker dan andere jaren. Veel vliegreizen zijn niet mogelijk en tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel landen die momenteel constant van risico kleur veranderen. Kort gezegd, de meeste Nederlanders zitten veel thuis deze zomer. Dat betekent dat we er in ons eigen huis en in onze eigen tuin er een leuke vakantie van moeten maken. In dit artikel bespreken we hoe je de perfecte tuin creëert voor een leuke zomervakantie.

Veel groen

Niet iedereen is natuurlijk een enthousiast tuinier en dat is ook helemaal niet nodig. Maar het is wel verstandig om zoveel mogelijk groen in je tuin te hebben. Er zijn in Nederland helaas veel tuinen waar heel veel stenen liggen en weinig planten groeien. Dit is op grote schaal niet alleen slechter voor het milieu, maar zorgt ook nog eens voor meer hitte in je tuin. Veel planten en bloemen in je tuin is mooier, rustgevender en dus ook koeler. Om van je tuin een tropisch paradijs te maken kun je dus beginnen met het creëren van veel groen in je tuin. Het gazon en bewatering ervan is natuurlijk wel wat extra werk. Maar heel veel mensen hebben toch veel plezier aan in de zomer in de tuin werken.

Relaxen en spelen

Als je veel in de tuin wilt zijn deze zomer is het natuurlijk fijn als er in deze tuin zowel entertainment is, als dat je er fijn kunt relaxen. Denk bijvoorbeeld aan een goede relaxhoek met een lounge set. Als je echt dat tropische vakantiegevoel wilt creëren in je tuin dan kun je ook een hangmat ophangen. Er zijn veel hangmatten die komen met eigen ophangpalen. Het is dus niet persé nodig om bomen in je tuin te hebben staan. Daarnaast kan het ook heel leuk zijn om een zwembad in je tuin te bouwen. Een zwembad kan heel duur zijn maar is dat niet persé. Een kant en klaar boven de grond zwembad is redelijk goedkoop. Voor het echte strandgevoel kun je ook wat zand om het zwembad heen plaatsen. Als je kinderen hebt is het ook heel leuk om een trampoline neer te zetten. In de zomer de waterspuit op de trampoline zetten zorgt voor veel speelplezier. Veel van de benodigdheden voor een leuke tuin kun je vinden bij tuinland online tuincentrum.